Címlap

Határtalanul

GINOP pályázat

Alapítvány

Pénziránytű

Vízdij

Balaton, napfény, kamatláb

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke és Lagzi Lajcsi is tiszteletét tette az Ecoventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület által júliusban rendezett táborban Balatonlellén. A rendezvényen iskolánk is képviseltette magát.

 Az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület Pénzügyi Tábort szervezett 2011. július 4-9-ig Balatonlellén. A táborban az Econventio által szervezett három fordulós gazdasági tudást felmérő versenyében eredményesen szereplő öt iskola vett részt. Az iskolák Békésről, Kecskemétről, Fertődről és Nagyváradról kaptak felhívást. Az Econventio megnyitójáról az M1 Híradója is beszámolt.

 http://www.youtube.com/watch?v=P-MhvO2oRQ4

 Az első nap jórészt a résztvevő iskolák bemutatkozásával telt. A második nap fő témája a siker volt. Nagy György, Dale Carnegie tréner volt az előadó. Szerdán (harmadik nap) Galambos Lajos (Lagzi Lajcsi) művész úr lepte meg a tábor résztvevőit előadásával. A csütörtök (negyedik nap) a biztosítások megismerése jegyében telt el. Fata László, a Cafeteria Trend magazin főszerkesztője, Póta Zsolt, a Pannon Safe Kft. ügyvezetője és Sipos Tamás, a CIG Pannónia biztosító munkatársa és Pesti Tibot az Econventio alelnöke, illetve Pannon-Safe Kft. ügyvezetője segített eligazodni az ismeretek útvesztőjében.

Pénteken (ötödik nap) az opcioguru.com tulajdonosa mutatta be a tőzsde világát.

Délutánonként, esténként is volt meglepetés: élményfürdőzés, látogatás a konyakmeggy üzembe, főzőverseny, karaoke, illetve fürdőzés, beszélgetés, barátkozás.

Sok szép gondolatot, tanácsot hallottunk ezen az ötnapos rendezvénysorozaton. Domokos László szerint a „gazdaság, a politika és az erkölcs” egymástól elválaszthatatlanok. Sápi Ákos elnök úr előadásából bepillantást nyerhettünk az idő értékébe, mely szerint „a tegnap történelem, a holnap rejtély, a jelen ajándék.” Az Ő előadásából tudhattuk meg azt is, hogy száz emberből 65 évesen: 1 gazdag – 3 anyagilag független – 6 még mindig dolgozik – 36 már nem él – 54 ember szegény. Szó esett a teremtés öröméről, a saját életünk feletti uralomról. Megtudhattuk Nagy György tréner előadásából, hogy sikerünk záloga a tudás és a képesség mellett, az attitűd és a hozzáállás. Erről szólt Galambos Lajos, Lagzi Lajcsi előadása is. Mesélt a sikereiről, kudarcairól, arról a felismeréséről, hogy jó emberismerővé sok csalódás után válik az ember. A sikerhez szükséges az alázat, a siker bennük van, győzzük le félelmeinket, mert az idő senkire sem vár. „Mindegy mit gondolunk: sikerülni fog, vagy nem, a végén úgyis igazunk lesz.” Póta Zsolt, a Pénzügyi és Tanácsadó Irodák üzletágvezetője a biztosítások feltétlen ellenőrzéséről tartott előadást. Nagy Gergely tőzsde szakember szerint a pénzügyi intelligencia fejlesztése alapvető szükséglet manapság. Meg kell tanulni saját érdekeinket képviselni. Tőle kaptuk az ötletet néhány könyv elolvasásához, például Robert T. Kiyosaki Gazdag papa, szegény papa című művéhez.

Életünk minősége attól függ, hogyan kommunikálunk magunkkal, másokkal. A szokások meghatározzák viselkedésünket, viselkedésünk személyiségünket, személyiségünk az életünket. Figyelmes és tudatos életvezetéssel szebbé és jobbá tehetjük mások életét, a gondolat, a szó, a tett és az ellenőrzés együttesében a sajátunkat is.

Az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület mindent megtett, hogy pénzügyi ismeretek átadásával 2011 nyarán segítse a diákokat a 21. század hasznos ismereteinek elsajátításában.

 Kapcsolódó linkek:

http://econventio.hu/#rendezvenyek/2011-07-10/rendkivul-sikeres-az-econventio-penzugyi-tabor