Címlap

Határtalanul

GINOP pályázat

Alapítvány

Pénziránytű

Vízdij

A Katicában jártak a Kadásokk

Nagy megtiszteltetés érte a Kadásokk Színjátszó kört, hiszen 2012 nyarán meghívást kapott a csoport a Művészetek Völgyébe, ahol július 29-én a Katica Presszó udvari színpadán mutatkozhattak be.

 

 Az előadás meghívásának és szeretetteljes fogadtatásának oka, hogy 2012-ben a Kadásokk Arany minősítést kaptak a Szakközépiskolák Országos Találkozóján a „LIFT” című előadásért. A zsűri szakmai értékelésében kiemelte, hogy az előadás bátran kísérletező és tabudöntő jellege volt a legmeghatározóbb élmény, ami miatt az arany oklevél mellett döntöttek. Ösztönözték a csapatot, hogy merészek legyenek, vállalják fel az érzelmeiket, világnézeteiket és merjenek kritizálni, hiszen a színház, a színjátszás szemszögéből nézve a drámapedagógia és az önkifejezés eszköze. Az előadásban terítékre kerültek a fiatalok szexualitással való viszonyai, a neveltetés-hovatartozás, az emberi kapcsolatok kiüresedése, a szerelem formái, és hasonló problémakörök.

A Katica Presszó udvari színpada, kis átalakítás után tökéletes helyszínnek bizonyult, ám a természet nem hagyta annyiban a dolgot. A színpad fölé még nem készült el a tető, így a gyorsan közeledő vihar elől a presszóba kellett menekülni. Óriási szél kerekedett, s percek alatt víz hömpölygött az egész udvaron, ám a csapat nem adta fel, s bízott benne, hogy nem kell az előadást elhalasztani. Így is lett, a nyári zivatar hamar odébbállt, a csoport fürgén felmosta a színpadot, rendbe rakta a feldőlt padokat, székeket, majd bemelegítettek, és már meg is szólalt az előadás nyitánya. A nézők a hűvös és nyirkos idő ellenére lelkesen fogadták az előadást és csak azok távoztak keserű szájízzel, akik az előadás kezdése után érkeztek, s így nem láthatták a darab elejét. Hazafelé a buszon felhőtlen ünnepléssel, énekléssel zárták a Kadásokk ezt a felejthetetlen élményt.

Sárosi Gábor csoportvezető, rendező