Címlap

Határtalanul

GINOP pályázat

Alapítvány

Pénziránytű

Vízdij

EFOP-1.3.5-16-2016-00405

Kada Közösségépítő Nap

 

Követve a hagyományokat idén is volt Kada hét az iskolában. A névadónkról elnevezett programsorozat egyik fontos eleme volt a Közösségépítő Napunk, amit a diákönkormányzatunk ötletei alapján és a diákok aktív közreműködésével valósítottunk meg.  

 

 

Hagyományőrző közösségépítő rendezvény 2018

 

 

                                Meghívó                                  Beszámoló

Az egész program 1848/49-es forradalom és szabadságharc hagyományaira, eseményeire épült. Fontos eleme volt a programnak, hogy iskolánkban vendégeskedett 20 erdélyi diák és tanár Csíkszeredáról. Velük együtt elevenítettük fel közös történelmünk e jeles eseményét. 10 órakor került sor a Bem – Petőfi körkép másolatainak megnyitójára. A rég elfeledett, monumentális körkép, mely a nagyszebeni ütközetet örökíti meg különlegessége, hogy egészében már nem tekinthető meg, hiszen alkotója Jan Styka szétdarabolta azt elkészülte után. Utoljára 1897-ben láthatta azt a nagyközönség Budapesten, azóta csak részletei tekinthetők meg. Egy régi kiadvány kapcsán került iskolánkba, ahol a körkép történetéről, részleteiről készült másolatokat tekinthették meg a diákok. Az ünnepi megemlékezésre iskolánk dísztermében került sor, ahova a hely szűkössége miatt nem fért be minden tanuló. A diákok többsége video láncon keresztül tantermében, a kollégák pedig a tanári szobában követhették nyomon az eseményeket. 

 

Hagyományőrző Közösségi rendezvényünk legfőbb célkitűzése a közösségi aktivitás erősítése, a nemzeti hagyományok, történelmi értékek, népművészeti emlékek megőrzése volt. 

HÍD A GENERÁCIÓK KÖZÖTT

 

Sportnap a Széktói Stadionban 2017. szeptember 29.                                

KADA KÖZÖSSÉGÉPÍTŐ NAP

Gólyanap a Kontyvirág Erdei Iskolában